KHK görüşmesinde ‘imza’ tartışması

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Hükümete KHK çıkarma yetkisi veren yasa tasarısının görüşmeleri, yaşanan ''imza'' tartışması nedeniyle başlanamadı.

Haberler Anadolu Ajansı 31.03.2011 - 11:28

MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Plan ve Bütçe Komisyonunda, Hükümete KHK çıkarma yetkisi veren yasa tasarıya ilişkin toplantı başlamadan önce ayağa kalkarak, toplantıya çağrı yazısını göstererek, ''Tasarı; 28 Mart'ta Meclis’e gelmiş, 29 Mart'ta ise Komisyon Başkanı Mustafa Açıkalın bizi toplantıya çağırıyor ama 29 Mart'ta Komisyon Başkanı Türkiye'de değildi. Türkiye'de olmayan bir insan nasıl imza atar. Bu çağrı geçersizdir, toplantıyı başlatamazsınız'' dedi.

Birleşimi yöneten Başkanvekili Recai Berber, Ayhan ve tepki gösteren diğer muhalefet milletvekillerine, ''Siz Başkan ile görüştünüz mü? O bu imzanın kendisine ait olmadığını mı size söyledi'' karşılığını verdi.

CHP ve MHP'li milletvekillerinin tepkisini sürdürmesi, Komisyon’da tartışmaya neden oldu. Ayhan ve bazı CHP'li milletvekilleri kürsünün önüne giderek tepkilerini dile getirmeyi sürdürdü.

Başkanvekili Berber, ''toplantının 15 dakika sonra başlayacağını'' bildirerek salondan ayrıldı. Arada gazetecilerin yanına gelen CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, toplantı çağrısının Komisyon Başkanvekili imzasıyla yeni bir çağrı yapılacağını belirterek, toplantının 2 Nisan Cumartesi günü yapılacağını söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız