Koalisyonda süre tartışması

AK Parti kaynakları, koalisyon görüşmeleri çerçevesinde CHP'ye 3 aylık seçim hükümeti teklifi yapılmadığını, süreli reform hükümeti teklifinde bulunulduğunu bildirdi. CHP Basın Sözcüsü, Haluk Koç, bu açıklamaya itiraz ederek  Davutoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na,“Üç ay süreli hükümet için sorumluluk almamanızı anlayışla karşılıyorum” dediğini aktardı.

Haberler Anadolu Ajansı 13.08.2015 - 22:18

AK Parti'nin CHP ile koalisyon görüşmelerini yürüten heyete yakın kaynakları, görüşmelerde, AK Parti'nin, CHP'ye 3 aylık seçim hükümeti değil süreli reform hükümeti teklifinde bulunduğunu dile getirdi.

CHP heyetinin ise 4 yıl için bir koalisyon hükümeti kurulması yönünde ısrarda bulunduğu belirtilirken, AK Parti heyetinin ise görüşmelerde uzlaşılan konular üzerinden yürüyecek süreli bir reform hükümetinin kurulması gerektiği yönünde görüşünü savunduğu kaydedildi.

CHP'nin 4 yıllık bir koalisyon hükümetinin dışında, başka formül üzerinden yeni bir teklifi de olmadığını belirten AK Parti kaynakları, kendi partilerinin ise farklı seçenekler bulma noktasında bir çaba gösterdiğini vurguladı.

CHP'DEN İTİRAZ

CHP Sözcüsü Haluk Koç, AK Parti kaynaklarından "AK Parti'nin, CHP'ye 3 aylık seçim hükümeti değil süreli reform hükümeti teklifinde bulunuldu" açıklamasına itiraz etti. Görüşmelerde yer alan Koç, son görüşmede Davutoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na,“Üç ay süreli hükümet için sorumluluk almamanızı anlayışla karşılıyorum” dediğini aktardı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız