Kopya kartla 3.5 milyon TL çektiler

İstanbul polisi, ATM cihazlarına yerleştirilen kopyalama cihazlarıyla bankaralara ait kredi kartı bilgilerini elde eden bir şebekeye operasyon düzenledi. 29 kişi gözaltına alınırken; zanlıların 3 milyon 500 bin TL haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Haberler Anadolu Ajansı 29.09.2009 - 19:15

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'', ''bilişim sistemlerini ele geçirerek menfaat temin etmek, ''başkalarına ait banka kartlarının manyetik bilgilerini kopyalayarak sahte banka kartı üretip kullanarak menfaat temin etmek'', ''sahte resmi belge tanzim etmek'', ''6136 sayılı Kanun'a muhalefet'' suçlamaları yöneltilen kişilere yönelik 8 aydır yürütülen çalışmalar sonucunda, İstanbul'un Bahçelievler, Beşiktaş, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Fatih, Güngören, Kağıthane, Kartal, Ümraniye ve Zeytinburnu ilçeleri ile Ankara, Antalya, Aydın, Muğla ve Samsun'da tespit edilen adreslere operasyon düzenlendi.

Operasyonda, para çekme makinelerine yerleştirilen kopyalama cihazları ile yerli ve yabancı bankalara ait kredi kartı bilgileri elde ederek oluşturulan sahte banka ve kredi kartları ile Türkiye'de ve yurt dışında nakit çekimi ve alışveriş yapan, internet üzerinden bankacılık işlemleri yapan vatandaşların bilgisayarlarına virüs-trojen mesajları yollayarak bankacılık bilgilerini elde edip üçüncü kişilerin hesaplarına internet üzerinden havale yaparak haksız kazanç elde eden 29 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, manyetik şerit kopyalama cihazı, renkli kart baskı cihazı, 30 adet sahte kredi kartı, 50 adet manyetik şeritli kart, 3 adet kart kopyalama düzeneği, 2 adet sahte kimlik, 15 adet diz üstü bilgisayar, 8 adet masaüstü bilgisayar, 50 adet cep telefonu, 150 adet sim kart, çok sayıda CD, 2 adet ruhsatsız tabanca, 120 fişek ve 2 samuray kılıcı ele geçirildi. Yakalanan kişiler, polisteki işlemlerinin ardından Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

TATİL SONRASI OPERASYON
Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, grubun liderliğini daha önce bir bankanın bilgi işlem bölümünde çalışan Hakan K'nin yaptığı, grupta ayrıca bir GSM firmasının bilgi işlem bölümünde çalışan, vatandaşların cep telefonu bilgilerine ulaşmada gruba yardımcı olan kişilerin bulunduğu öğrenildi.

Grup üyelerinin bazılarının Ramazan Bayramı'nda tatil yapmaları dolayısıyla operasyona başlamak için üyelerin İstanbul'a dönüşlerinin beklendiği ancak dönmeyen grup üyelerinin tatil yaptıkları yerlerde gözaltına alındıkları, şebekenin lideri Hakan K'nin de bu şekilde tatil yaptığı ve ortak olmaya çalıştığı Fethiye'deki lüks otelde gözaltına alınarak İstanbul'a getirildiği bildirildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız