Koruculuğun kaldırılması gündemde yok

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Mardin’deki katliamın tamamen koruculuk sisteminden kaynaklanmadığını belirterek, “Koruculuğun eleştirilecek yanları olabilir ancak kaldılmasına yönelik bir çalışma yok” dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 09.05.2009 - 13:55

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Atalay, koruculuk sistemiyle ilgili olarak şunları söyledi: ''Bu olayda korucular rol almıştır. Hayatını kaybedenler içinde de korucular vardır, zanlılar içinde de korucu vardır. Ama olay tamamen koruculuk sisteminin kendisinden kaynaklanan bir olay değildir.

Koruculuk sistemi bir ihtiyaçtan doğmuştur. Fiilen 1986 yılında başlatılmış, bir anlamda o yıllarda yeni başlayan bölücü terörle mücadeleye halk ve toplum desteği olarak başlatılmıştır. Özellikle bölgedeki köylerin korunması yönünde ciddi katkısı olmuş.

Koruculuğun eleştirilecek, tartışılacak, yeniden düzenlenmesi gereken tabii ki boyutları olabilir. Zaten bunlar değerlendiriliyor. Nitekim 2007 yılında Köy Kanunu'nda bu konuda belli değişiklikler yapılmıştı. Ama doğrusu koruculuğun kaldırılması yolunda bir çalışma yok. Bu ifadeleri biraz ileri ifadeler olarak görüyorum. Türkiye açık bir toplum, her şey konuşulup tartışılır ve biz de bundan faydalanırız.''

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız