Köşk'te 'muz pazarlığı'

Türkiye'de bulunan Ekvador Cumhurbaşkanı Rafael Correa, Cumhurbaşkanı Gül'le gerçekleştirdiği görüşmede Türkiye'ye ithal edilen muzlara uygulanan gümrük vergisinin düşürülmesini istediği öğrenildi.

Haberler 15.03.2012 - 21:56

Resmi ziyaret için Ankara'da bulunan Ekvador Cumhurbaşkanı Rafael Correa, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret etti.

İki lider arasındaki görüşmeye ‘muz pazarlığı’ damgasını vurdu.

Türkiye ile Ekvador arasındaki 150 milyon dolarlık ticaret hacminin yetersiz olduğunu ifade eden Gül, bu rakamın artırılması ve Serbest Ticaret Anlaşması imzalanması yönündeki arzularını teyit ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin muz ithalatının yüzde 90'ını Ekvador'dan karşıladıklarını da anlatarak, ticaret potansiyeline ilişkin detaylı görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Ekvador Cumhurbaşkanı Correa’nın Gül’den, Türkiye’ye ithal edilen muzlara uygulanan yüzde 140 oranındaki gümrük vergisinin düşürülmesi talebinde bulunduğu öğrenildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız