Mardin’de çocuklar İsveçli yazarları okuyacak

"Her Çocuğa Bir Kitap" projesi kapsamında Mardin'de 10 İsveçli yazara ait 3 bin kitap çocuklara dağıtılacak.

Haberler Anadolu Ajansı 19.10.2009 - 17:20

Anadolu Kültür, Kanat Yayınevi ve İsveç Başkonsolosluğu'nun yürüttüğü, Milli Eğitim Bakanlığının da desteklediği ''Her Çocuğa Bir Kitap'' projesi kapsamında Mardin'de öğrencilere ücretsiz kitap dağıtılacak.

İsveçli yazarlar Adam Dahlin ve Thomas Halling, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'nu ziyaret etti.

Ziyaret sonrasında Belediye Başkanı Ayanoğlu, İsveçli 10 yazara ait 3 bin kitabın Mardin kent merkezi ile Kızıltepe ilçesinde öğrencilere dağıtılacağını söyledi.

Mardin Belediyesi olarak eğitime ve kültüre büyük önem verdiklerini belirten Ayanoğlu, ''Mardin Sinema Derneği'nin de desteklediği proje kapsamında çocuklarımızı yeni kitaplar ve yazarlarla buluşturmayı umuyoruz. Bu kapsamda İsveç'ten gelen yazarlarımıza teşekkür ediyorum'' dedi.

Kitaba ulaşamayan çocuklara kitap ulaştırmak amacıyla başlatılan proje kapsamında, 10 ilde 55 bin kitap dağıtılacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız