MHP'de kurultay tartışması

Milliyetçi Hareket Partisi'nde kongre tartışmaları devam ediyor. Muhaliflerin topladıkları 500'ü aşkın imzayı cuma günü noter kanalıyla Genel Merkez'e teslim etmeleri bekleniyor.

Haberler NTV Haber 13.01.2016 - 18:18

MHP lideri Devlet Bahçeli imza toplayanlara bu sözlerle tepki gösterdi ama muhaliflerin kurultay çalışmaları devam ediyor. Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın'ın 500'ün üzerinde imzaya ulaştığı belirtiliyor. Muhalifler imzaları, cuma günü noter kanalı ile genel merkeze teslim etmeye hazırlanıyor.

Muhalifler kurultayı toplamayı başarabilirse, genel başkan seçimi için bir de tüzük değişikliği gerekiyor. Tüzüğün değişmesi içinse 601 delegenin evet demesi şart.

Muhalifler Bahçeli'nin mahkemeye gidin çağrısı için de hazırlıklı. İmzaların işleme konulmaması durumunda 15 gün beklemeyi ve sonrasında mahkemeye gitmeyi planlıyorlar.

Muhaliflerin, partinin tüzük kurultayına gitmesi için kayyum atamasını isteyecekleri öğrenildi.

Bu arada Kızılcahamam kampının ardından MHP'de sürpriz bir istifa yaşandı. MHP'nin Genç Merkez Yürütme Kurulu üyesi olarak tanınan Alper Çağrı Yılmaz, partideki görevinden istifa ettiğini açıkladı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız