Müjdeyi Erdoğan'dan aldı

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan 16 yaşındaki Suriyeli piyanist Tambi Esad, Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle Türk vatandaşı oldu. Esad'a müjdeyi bizzat Erdoğan verdi.

Haberler Anadolu Ajansı 09.12.2014 - 02:39

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'den Türkiye'ye sığınan ve Bursa'ya yerleşen 16 yaşındaki piyanist Tambi Esad'a Türk vatandaşlığı veren kararnameyi imzaladı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre Erdoğan, akşam saatlerinde kararnameye imza attı.

Erdoğan, kararnameyi imzalamasının akabinde, bazı uzmanların "piyano dehası" olarak da nitelediği Esad'ı telefonla arayarak vatandaşlık müjdesini kendisine bizzat verdi, tebriklerinin yanı sıra başarı dileklerini Esad'a iletti.

Tambi Esad'ın, Türk vatandaşlığını almasının ardından 10-14 Aralık'ta Rusya'da yapılacak uluslararası yarışmaya Türkiye adına katılabileceği belirtiliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız