Neandertal olsaydınız...

iPhone ve Android'le zamanda yolculuk.

Haberler 27.05.2010 - 15:57

Diyelim ki genlerimizdeki Neandertal katkısı bilimcilerin belirlediği yüzde 1-4 arası değil de daha fazla. Hatta, tümüyle Neandertal olsak ve bir “mamut avı ruhsatı” için vesikalık fotoğraf çektirmemiz gerekse...

ABD’deki Smithsonian Kurumu hayatımızı kolaylaştırmak için bu konuyu da düşünmüş ve iPhone ve Android işletim sistemli telefonlar için bir uygulama hazırlamış. MEanderthal adlı uygulama yazılımı, çektiğiniz portrenizde gerekli değişimleri uygulayarak sizi modern insanın en yakın akrabası olan Homo neanderthalis’e dönüştürüyor. Hatta isterseniz H. heidelbergensis ya da H.floresiensis gibi daha uzak ve ilkel akrabalara.

Seçiminizi, örneğin Neandertal insan olarak  yaptıysanız, daha yeni suretinizi ekranda görmeden bazı değişimleri kafanızda canlandırabilirsiniz. Daha şişkin bir yüz ve geniş bir burun. Çünkü Neandertal kuzenlerimiz 200.000 ve 28.000 yılları aralığında yaşadıkları Avrupa ve Asya’nın soğuk ikliminde yaşayabilmek için geniş sinüs boşluklarına gereksinim duymuşlar.

Yandaki MEanderthal vesikalığı, Neandertal genomu araştırmacılarından Richard Green’e ait.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız