Okay: Davaya göre bilgi sızıyor

CHP Grup Başkanvekili Okay, Danıştay ve Deniz Feneri soruşturmalarında bilgi sızmazken Beşiktaş Adliyesi’nde bakılan davalarda önce medya yargılaması yapılıyor” dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 28.10.2009 - 16:37

CHP Ankara Kadın Kolları tarafından Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde 'Cumhuriyetimizin 86. Yılında Türkiye'' konferansı düzenlediği konferansa katılan CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''İrtica belgesinde ıslak imza tartışmalarına muhalefetten sert tepkiler var: 'İktidar bu açılım sürecinde köşeye sıkıştı, bunu gündemden düşürmek için bir yol izleniyor' şeklinde. Siz ne diyeceksiniz?'' sorusu üzerine, Okay şunları kaydetti:

“Türkiye'de demokrasi ve hukuk bir sınav verecektir. Bu konuda yargının kesin kararını beklemek lazım. Ancak yargı kararından önce bu tartışmalara baktığımda eğer böyle bir belge doğruysa da vahimdi, bir komploysa da vahimdi. Gelinen aşamada çok daha vahim bir noktaya geldi.

Neticede, yargılama sürecinde kanıtlar, kanaatler ortaya konulur, kanuna ve hukuka uygun bir yargılama süreci sonrasında da bir karar oluşur. Bu kararı da hep beraber saygıyla karşılarız” dedi.

Soruşturmalara yönelik bilgilerin sızması hakkındaki görüşleri sorulduğunda ise Okay, “Hem Danıştay hem de Deniz Feneri'nde yapılan soruşturma aşamasında medyaya hiç bir bilgi sızmıyor. Ancak her nasılsa Beşiktaş Adliyesinde yani İstanbul'daki özel yetkili Ağır Ceza Mahkemesinin görev kapsamında olduğu söylenen suçlarda önce medya yargılaması yapılıyor, kimi zaman medya linci yapılıyor sonra bu belgeler ortaya çıkıyor.

Bu, sadece bu belgeye özel olarak çıkmış olsaydı, yani o ihbarcı olduğu söylenen kişi bunu medyaya servis etmiş diye düşünülebilirdi. Bunu medyaya da servis etmiş diye düşünebilirdik ancak hepinizin malumu, kamuoyunun malumu Ergenekon sürecinde de daha savcılığa gitmeden, evraklar malum medyadaydı. 'Emniyetten servis yapılıyor, savcılıktan servis yapılıyor' denildi. Bunu, açıkçası bu soruşturmayı sürdüren İstanbul Beşiktaş'taki savcılık makamı bu konunun üzerine artık eğilmek zorundadır. Tüm gizli soruşturmalar ayan beyan medyada sürdürülmektedir. Ve Ergenekon sürecinde bu çok net yaşandığı için bu kez de yaşanmış olması yine makamı töhmet altında bırakmaktadır” cevabını verdi.

İktidarı sanal gündem yaratmakla suçlayan Okay, demokratik açılımın çıkmaza girdiği bir zamanda beş ay önceki darbe planlarının gündeme geldiğini belirtti.

Okay, PKK’lı bir grubun Türkiye'ye dönüşüne ilişkin olarak, ''Bunlar kuralları da biçimliyorlar. Türkiye'de çok hukukluluğu getiriyorlar. Gerçi şeriatta bu mubah ama Türkiye'de değil. Hukuk, Habur'da ayrı, Silivri'de ayrı... 'Bu siyasal iktidardan memnun değilim' diyen aydınlara, siyasi parti yöneticilerine 'terör örgütü üyesisin', öteki 'terör örgütü üyesiyim'' diyenlere, 'Hayır sen pişmansın' diyorlar'' şeklinde konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız