Paralarını alamayan işçilerden hastanede eylem

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinin tadilatında çalışan bir grup işçi, ücretlerinin ödenmediği gerekçesiyle hastane balkonunda oturma eylemi başlattı.

Haberler Anadolu Ajansı 07.04.2010 - 18:34

Hastanenin tadilatında görev yapan işçiler, çalıştıkları bölümün 5. katındaki balkona çıkarak, ''Hakkımızı istiyoruz'' yazılı pankart açtı. Zaman zaman slogan atan gruba aşağıda toplanan bir grup işçi de destek verdi.

Eyleme katılan işçilerden Gürhan Güzel, çatıya çıkan kişilere destek vermek amacıyla burada olduklarını belirterek, ''Bu işçiler 6 aydır bu inşaatta çalışıyor. Ancak 6 aydır ücretleri ödenmediği için işi bıraktılar. Sigortaları yatırılmadığı için 55 gündür iş yapamıyorlar'' dedi.

Güzel, bir an önce bu mağduriyetin giderilmesini istediklerini kaydederek, ''İşçilerle birlikte aileleri de mağdur oldu. Gerekli her yere başvuruları yaptık. Ancak kimse muhatap olmadı. Burayı bırakıp gitmemizi istediler. Sigortalarımızın yatırılmasını ve ücretlerimizin ödenmesini istiyoruz. Sesimizin duyurulması için en son olarak çatıya çıktık. Taleplerimizin kabul edilmesini istiyoruz'' diye konuştu.

Polis çevrede güvenlik önlemi alırken, oturma eylemi devam ediyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız