Perşembe günü iki kritik dava var

Anayasa Mahkemesi, önümüzdeki hafta askere sivil yargı yolunu açan yasa ile mayınlı arazilerin temizlenmesine ilişkin düzenlemeyi ele alacak.

Haberler NTV Haber 17.07.2009 - 16:15

Anayasa Mahkemesi’nin Perşembe günü gündeminde olacak ilk yasal düzenleme, askere sivil mahkemelerde yargılanma yolunu açan 5918 sayılı düzenleme olacak.

CHP'nin yaptığı başvuruyla ilgili ilk incelemesini yapacak olan Yüksek Mahkeme, şekil yönünden bir eksiklik bulmazsa esasa geçecek ve yasanın iptali ve yürütmesinin durdurulması istemini karara bağlayacak.

Tartışmalı mayın düzenlemesi de aynı gün mahkeme gündeminde olacak.

Mahkemenin yasanın yürütmesini durdurması durumunda yasa yok hükmünde olacak ve mayın temizliği ile ilgili yeni yasal düzenlemeler gündeme gelebilecek.

CHP, MHP, DTP, DSP ile bazı bağımsız milletvekillerinin mutabakatı ile Anayasa Mahkemesi'ne taşınan yasanın bazı maddelerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması isteniyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız