‘Polislerin Ergenekon demesi manidar’

Ümraniye’de ele geçirilen bombaların sahibi olmakla suçlanan emekli astsubay Oktay Yıldırım, bombaların kayıt altına alındığı sırada polislerin Ergenekon demesine dikkat çekti.

Haberler NTV Haber 12.05.2009 - 18:52

Ergenekon soruşturmasını başlatan Ümraniye'de ele geçirilen el bombalarına ait görüntü yeni bir tartışmayı ateşledi. El bombalarının sahibi olmakla suçlanan emekli astsubay Oktay Yıldırım, dosyaya konulan görüntüde, polis memurlarının o tarihte Ergenekon isminden bahsetmelerini manidar buldu.

Görüntü çekilirken kendi aralarında konuşan polis memurları Genelkurmay Başkanı’ndan söz ediyor, hakim ve savcılara küfrediyor.

Ergenekon davasının 85. duruşmasında söz alan Oktay Yıldırım, 12 Haziran 2007'de ele geçirilen el bombalarının Ümraniye Asayiş Büro Amirliği'nde kayıt altına alınırken çekilen görüntüleri izletti.

Görüntülerde polislerin kendi aralarındaki konuşmalar da yer alıyor. Yıldırım, konuşmalardan yola çıkarak olay yeri tutanağının sonradan, şubede yazıldığını iddia etti.

Oktay Yıldırım, bombaların bulunduğu tarihten yaklaşık 1 yıl sonra soruşturmaya Ergenekon ismi verildiğini hatırlatarak, "O tarihte polislerin Ergenekon ismini telaffuz etmeleri manidardır" dedi.

Oktay Yıldırım'ın mahkemeye sunduğu dökümde, polislerin kendi aralarında yaptığı konuşmalarda, bulunan bombaların TSK'ya ait olduğunu söylediği öne sürülüyor.

Konuşmalarda, Genelkurmay Başkanı’nın toplumu böldüğü de söyleniyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız