Şahin: Meclis'te Kürtçe kapatma sebebidir

Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, BDP'li milletvekilerinin Genel Kurul'da Kürtçe konuşmasının parti kapatma sebebi olduğunu söyledi. Şahin, "BDP'lileri aklıselime davet ediyorum" dedi.

Haberler 15.12.2010 - 18:12

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, BDP milletvekillerinin Meclis Genel Kurulu’nda Kürtçe konuşmalarını değerlendirdi.

Anayasa ve mevzuatın Genel Kurul'da Kürtçe konuşulmasına izin vermediğini hatırlatan Şahin, bununla ilgili bir değişiklik talebi gelirse Anayasa Komisyonu’na havale edeceğini söyledi.

"Bu girişim siyasidir, milletvekilleri ettikleri yemine göre hareket etmeli gerginlik çıkarılmamalı" diyen Şahin, Meclis tüzüğünde grup konuşmalarında Kürtçe konuşulmaması yönünde bir düzenleme bulunmadığını kaydetti. Ancak Şahin, anayasa kurallarının esas olduğunu hatırlattı.

Meclis Başkanı Şahin, "BDP'lileri aklıselime davet ediyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de resmi dilin Türkçe olduğunu hatırlatarak "Bu olgunluğa ulaşılmalı” dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız