Savaş başlıklı kamikaze uçak alınacak

Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) "Kamikaze" olarak arlandırılan mini saldırı İnsansız Hava Aracı (İHA) almak üzere çalışmalara başladı.

Haberler 18.03.2016 - 18:11

Bu tür sistemler, tek asker tarafından kullanılabiliyor. Mini bir rampa ile atıldıktan sonra yaklaşık 10 kilometre menzile sahip mini İHA, bölgede uçuş yapıyor. Çektiği görüntüleri operatöre iletiyor. Hedefi bulduğunda ise yönlendirilerek saldırı gerçekleştiriliyor. Aracın burun bölümünde patlayıcı savaş başlığı yer alıyor. Çok sessiz olan sistemler genellikle elektrik motoru kullanıyor.

İhaleye girecek şirketler, Bilgi İstek Dökümanı’nı 31 Mart’a kadar alıp tekliflerini 15 Nisan 2016 tarihine kadar SSM’ye vermeleri isteniyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız