Savcı Kurt'u öldüren polis için valiliğe başvurdu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kurt'u öldüren polis için valiliğe başvurdu.

Haberler 29.05.2014 - 13:03

Okmeydanı’da düzenlenen gösteriler sırasında cemevi bahçesinde bir polis tarafından vurularak öldürülen Uğur Kurt soruşturması hızlanıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Uğur Kurt'u vuran polisin tespit edilmesinin ardından İstanbul Valiliği'ne başvurarak soruşturma açmı izni istedi.

Şimdi gözler valiliğin vereceği kararda.

Polisin tespit edildiğini sabah saatlerinde İçişleri Bakanı Efkan Ala açıklamıştı.

Ala şu açıklamayı yapmıştı:

“Olayla ilgili önemli bir mesafe kaydedildi. Baştan da söylemiştik, kasıtlı ya da kasıtsız kim bir yanlış, bir hata yaparsa onu ortaya çıkarırız. Gerekli denetimler yapıldı. Yakında açıklanır.
‘Bulundu’ diyebileceğimiz bir aşamaya geldi. Ama şimdi soruşturmanın gizliliği açısından açıklamam yanlış olur. İlk tespitlere göre hemen hüküm vermemek gerekir. Ama bizim açımızdan bu kurşunun nereden geldiği tespit edildi.”

Okmeydanı’nda Berkin Elvan için düzenlenen gösteriye polis müdahale etmişti. Bu sırada cemevindeki bir cenaze törenine katılan Uğur Kurt, açılan ateş sonucu yaşamını yitirmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız