Savcılık yaralıları dinleyip karar verecek

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere yaptığı saldırıda yaralanan Türk vatandaşlarının ifadelerine başvuracak. Başsavcılık, daha sonra soruşturma açılıp açılmayacağına karar verecek.

Haberler Anadolu Ajansı 02.06.2010 - 16:32

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, görevlendirilecek bir Cumhuriyet Savcısı, Ankara'ya getirilmelerinin ardından, saldırıda yaralanan Türk vatandaşlarının ifadelerini alacak.

İfadelerin alınmasından sonra, Türk kanunları ve uluslararası hukuk da dikkate alınarak, saldırının sorumluları hakkında soruşturma açılıp açılmayacağı değerlendirilecek.

Başsavcılık yetkilileri, olayın, ceza boyutunun yanı sıra tazminat davalarına da konu olabileceğine dikkati çekerek, delillerin kaybolmaması ve Türk vatandaşlarının ifadelerinin tutanak altına alınmasının önemine işaret ettiler.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız