Şehit askerlere veda

Bitlis ve Diyarbakır'da dün şehit olan 3 asker memleketlerine uğurlandı. Şehitlerden Uzman Çavuş Samet Pişkin'in cenazesi Tokat'ta toprağa verildi, diğer 2 asker ise yarın defnedilecek.

Haberler ntv.com.tr, Anadolu Ajansı 22.12.2015 - 17:13 Son Güncelleme : 22.12.2015 - 17:17

Bitlis ve Diyarbakır'da dün şehit olan 3 asker son yolculuklarına uğurlanıyor.

Bitlis'te şehit olan 2 asker için Tatvan 10. Komando Tugay'ında tören düzenlendi.

Törenin ardından şehit Jandarma Uzman Çavuş Samet Pişkin ile Jandarma Uzman Çavuş Eren Kılıç'ın cenazeleri memleketlerine gönderildi.

Uçakla Merzifon Askeri Havaalanı'na buradan da karayoluyla Niksar'a getirilen Pişkin'in cenazesi, "helallik" alınması için Bahçelievler Mahallesi 1. Etap TOKİ Konutları'ndaki babaevine götürüldü.

Burada şehidin nişanlısı Zeynep Örs, annesi Katibe, babası Fikri ve kardeşi Fatma Pişkin uzun süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Pişkin'in Türk bayrağına sarılı naaşı daha sonra Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde hazırlanan alana konuldu. Şehidin yakınları tabuta sarılarak ağıtlar yaktı. Şehidin naaşı İl Müftüsü Ahmet Erdem'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Harmancık Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze namazına şehidin ailesi, yakınları, Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Tokat milletvekilleri Zeyid Aslan, Yusuf Beyazıt, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Eren Kılıç'ın Ankara'daki babaevine Türk bayrağı asıldı.

ŞEHİT EREN KILIÇ YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Uzman Çavuş Eren Kılıç'ın cenazesi ise Ankara'ya gönderildi. Şehit Kılıç, için yarın Kocatepe Camisi'nde tören düzenlenecek.

Bitlis'te dün, merkeze bağlı Ölek köyü kırsalındaki Sehi Ormanları mevkisinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenleyen güvenlik güçlerinin geçişi sırasında toprağa döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Jandarma Uzman Çavuşlar Samet Pişkin (25) ile Eren Kılıç (25) şehit olmuş, 8 asker de yaralanmıştı.

Şehit Uzman Birkan Gündüz'ün ailesi gözyaşlarına hakim olamadı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, bombalı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Birkan Gündüz için ise Diyarbakır Asker Hastanesi'nin bahçesinde tören düzenlendi. Gündüz"ün cenazesi Giresun'a gönderildi.

Şehidin cenazesini, ilçedeki Tamzara Mahallesi'nde baba Nadir ve anne Nasibe Gündüz, Şebinkarahisar Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç ve vatandaşlar karşıladı.

Bu sırada gözyaşı döken anne Nasibe Gündüz'e sağlık ekibi müdahale etti. Karşılamanın ardından şehidin naaşı Şebinkarahisar Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Daha sonra üniversite öğrencileri teröre karşı yürüyüş yaptı.

Şehit Uzman Çavuş Gündüz'ün naaşının, yarın Hüsnü Hüseyin Tekışık camisinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazın ardından Bayhasan köyüne bağlı Elmaağaç Mahallesi'nde toprağa verileceği öğrenildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız