Şemdinli iddianamesi için tazminat

Meslekten ihraç edilen eski Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya emekli Kurmay Albay Aziz Ergen’e ‘Şemdinli iddianamesi’nde yer alan bazı ifadeler yüzünden 5 bin TL manevi tazminat ödeyecek.

Haberler Anadolu Ajansı 16.12.2009 - 17:49

Emekli Kurmay Albay Aziz Ergen, ''Şemdinli iddianamesinde'' hakkında yer alan iddialarla ''onur, şeref ve saygınlığının küçük düşürüldüğünü'' öne sürerek açtığı davada, meslekten ihraç edilen eski Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'dan 5 bin TL manevi tazminat kazandı.

Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, Ergen'in avukatı Buket Yaltı Korkmaz katıldı. Avukat Korkmaz, manevi tazminat taleplerinin kabul edilmesini istedi.

Yargıç Ahmet Özdemir, davanın kısmen kabulüyle, Sarıkaya'nın Ergen'e, 5 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verildiğini açıkladı.

Aziz Ergen, ''Şemdinli iddianamesinde'' bir ihbara dayanılarak kendisiyle ilgili bazı iddiaların yer alması üzerine, ''onur, şeref ve saygınlığının küçük düşürüldüğünü'' ileri sürerek, Ferhat Sarıkaya aleyhine 10 bin TL'lik manevi tazminat davası açmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız