Sığındığı devlet onu koruyamadı

Fatma Bağcı sığınma evinden çıkıp işe giderken, iki kez şikâyetçi olduğu fakat her seferinde serbest bırakılan kocası Mustafa Bağcı tarafından öldürüldü. Otobüs terminaline giden koca da, elindeki silahın ateşlenmesiyle hayatını kaybetti.

Haberler 19.06.2011 - 10:39

Denizli’de Mayıs’tan beri sığınma evinde kalan Fatma Bağcı (57), önceki gün 09.00 sıralarında çalıştığı tekstil atölyesine gitmek üzere yola çıktı. Sığınma evinden 200 metre uzaklaşmışken karşısına çıkan 20 yıllık eşi Mustafa Bağcı (54), Fatma Bağcı’nın önünü kesti. İddiaya göre eşinden boşanma davasını geri çekmesini isteyen Mustafa Bağcı, olumsuz yanıt alınca yanında getirdiği kısa namlulu ruhsatsız tüfekle Fatma Bağcı’yı göğsünden vurdu. Ağır yaralanan Fatma Bağcı yaşamını yitirdi.

İKİ KEZ ŞİKÂYET ETTİ
DHA'nın haberine göre; bir tamir atölyesinde çalışan Mustafa Bağcı, olaydan 20 dakika sonra eski Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yaralı olarak bulundu. Karnından vurulduğu tespit edilen Mustafa Bağcı da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Bazı görgü tanıkları Mustafa Bağcı’nın intihar ettiğini belirtirken, bazıları sigara yakmak isterken yanlışlıkla tetiğe dokunduğunu söyledi.

Bu arada Fatma Bağcı’nın Mayıs ayında, Denizli Cumhuriyet Savcılığı’na dilekçe verip, 3 çocuğunun babası olan eşinden sürekli şiddet gördüğü iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Fatma Bağcı sığınmaevine yerleştirildi. Gözaltına alınan Mustafa Bağcı ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Eşinin kendisini takip edip, tehdit ettiğini ileri süren Fatma Bağcı, savcılığa 2’nci kez dilekçe verip koruma talep etti. Bunun üzerine yine gözaltına alınan Mustafa Bağcı, ikinci kez serbest bırakıldı.

BU KAÇINCI?
Bağcı, son yıllarda savcılığa suç duyurusunda bulunduğu halde öldürülen ilk kadın değil.

Ankara’da 7 Aralık 2010’da İstikbal Yetkin, boşandığı karısı Ayşe Paşalı’yı bıçaklayarak öldürmüş, cinayetten sonra Paşalı’nın savcılığa defalarca başvurarak can güvenliğinin olmadığını söylediği ortaya çıkmıştı.

İstanbul’da Hülya Tazegül (40), şiddet gördüğü için terk ettiği eşi Turgay Tazegül (46) tarafından sokak ortasında öldürüldü. Hülya Tazegül’ün de savcılık, polis ve jandarmadan defalarca yardım istediği öğrenilmişti.


Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız