Suikast girişimi davasında yeniden yargılama kararı

İzmir İstinaf Mahkemesi, Cumhurbaşkanı'na suikast girişimi davasında 5 sanıkla ilgili yeniden yargılama kararı aldı. Mahkeme, sanıklara yerel mahkemenin verdiği cezayı yeniden görüşecek.

Haberler NTV Haber 14.05.2018 - 11:01 Son Güncelleme : 14.05.2018 - 11:06

İzmir Bölge İstinaf Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişimi davasıyla ilgili incelemesini tamamladı.

Sanıklardan Haydar Murat Özden, Aydın Özsıcak, Murat Gösterit, Ahmet Koçan ve Cenkbahadır Avcı'nın yeniden yargılanmasına karar verildi.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Pilot Üsteğmen Haydar Murat Özden için 3 kez müebbet; helikopter teknisyen astsubayları Aydın Özsıcak, Murat, Gösterit ve Ahmet Koçan ile Dalaman Deniz Havacılık Üs Komutanı Cenk Bahadır Avcı için 1 kezmüebbet hapis cezası vermişti.

Cumhurbaşkanılığı ve Başbakanlık avukatları, cezaların müebbet olması gerektiği ve sadece anayasal düzenin ihlalalinden ceza verildiğini belirterek, sanıkların cumhurbaşkanına suikastten ceza alması gerektiğini savunmuştu.

Sanıklar ise kendilerinin bilgileri dışında bu eyleme iştirak ettiklerini ileri sürerek tahliyelerini istemişti.

Sanıklar, 30 Mayıs’ta İzmir de hakim karşısına çıkacak.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız