Suriye'den ateş: 1 şehit

Hatay'da sınır bölgesinde nöbet tutan bir asker, Suriye tarafından açılan ateş sonucu şehit oldu.

Haberler Anadolu Ajansı 10.09.2015 - 17:57

Hatay 2. Piyade Hudut Alay Komutanlığına bağlı Cilvegözü Piyade Hudut Karakolu’nda nöbet mevzisinden Suriye tarafında bir görüntü alındığına dair karakola bilgi ulaştı. Bunun üzerine askerler bölgede devriyeye çıktı.

Bu sırada açılan ateşte 21 yaşındaki Piyade Er Gökhan Çakır yaralandı. Antakya Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Çakır tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

İzmir’in Aliağa ilçesinde yaşayan ailesine Gökhan Çakır’ın şehit olduğu haberi verildi.

Şehit haberinin duyulmasının ardından Çakır ailesinin evine Türk bayrağı asılırken, komşuları ve yakınları da aileye destek olmaya geldi.

Muş kütüğüne kayıtlı olduğu öğrenilen şehit Gökhan Çakır'ın evinden Kürtçe ağıtlar yakıldı.

Şehitin babası Faruk Çakır, oğluyla hergün görüştüklerini, dünkü son görüşmelerinde oğlunun "Buralarda herhangi bir çatışma yok. Burası sakin, endişelenmeyin" dediğini aktardı.

Şehitin amcası Kutbettin Çakır ise Kürt kökenli olduklarını bildirerek, yeğeninin bir hafta önce asker kıyafetleriyle çekildiği fotoğrafı gönderdiğini ve "Ben vatanın namusunu koruyorum" dediğini söyledi.

"DÜN İŞYERİMİZE SALDIRMAYA ÇALIŞTILAR, BUGÜN ŞEHİT HABERİ GELDİ"

Kürt oldukları için dün işyerlerine saldırı girişiminde bulunulduğunu ifade eden Çakır, "Dün işyerlerimize Kürt olduğumuz gerekçesiyle saldırı girişiminde bulundular. Bugün ise oğlumuzun şehit olduğunun haberi geldi, Ocağımız yıkıldı. Biz Kürdüz ama hain değiliz. Benim bir yeğenim de Dağlıca da asker. Benim soy ismimi taşıyan şu anda 7 tane daha askerim var" diye konuştu.

Hatay'da şehit olan Gökhan Çakır’ın terhisine 1 ay kaldığı öğrenildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız