Suriye'yle bayramlaşma bu yıl yok

Şanlıurfa'da Türkiye ve Suriye sınırındaki ilçelerde gerçekleştirilen sınırötesi bayramlaşma, Suriye'de yaşanan çatışmalar nedeniyle iptal edildi.

Haberler Anadolu Ajansı 26.08.2011 - 14:13

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, ilçede 2005 yılından itibaren Türkiye ve Suriye Arap Cumhuriyetindeki akrabalar arasında idari mektup sistemiyle yapılan sınır ötesi bayramlaşmanın, Suriye'de son aylarda yaşanan gelişmelerden dolayı iki ülkenin üst düzey makamlarınca yapılan değerlendirmeler sonucu iptal edildiğini belirtti.

Bu yıl Akçakale'de sınır ötesi bayramlaşma için 4 bin 800 vatandaşın başvuruda bulunduğunu hatırlatan Aygöl, şunları kaydetti:

''Suriye Arap Cumhuriyeti'ndeki olaylardan dolayı istenilmeyen gelişmelere mahal vermemek adına iki ülkenin üst düzey makamlarınca yapılan değerlendirmeler sonucu başvuruda bulunan vatandaşlarımızın hakları bundan sonraki bayramlarda saklı kalmak şartıyla askıya alınmıştır.''

Ceylanpınar Kaymakamlığı da söz konusu ilçedeki sınır kapısından gerçekleştirilecek uygulamanın bu dönem iptal edildiğini duyurdu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız