'Tanımam' dediği tetikçiyle alışverişe çıkmış

Tatlıses suikastiyle suçlanan Abdullah Uçmak'ın tetikçi ve şoför ile bir  alışveriş merkezinde gezerken görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerasından alınan görüntüler saldırıdan iki hafta önce çekilmiş.

Haberler 21.03.2011 - 10:09

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in ağır yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırıyla ilgili geçtiğimiz hafta gözaltına alınan Abdullah Uçmak, polisteki sorgusunda çelişkili ifadeler verdi.

Zaman gazetesinin haberine göre, 5 saat süren sorgu sırasında 25 sayfalık ifade veren Uçmak, saldırıda kullanılan aracı kendisinin kiraladığını ancak tetikçi Ersin Altun ile aracı kullanan Yunus Ayık'ı tanımadığını söyledi. Balıkesir'de yakalanan Ersin Altun ise susma hakkını kullandı. Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 16 kişiden 8'i olayla ilgisi olmadığı anlaşılarak serbest bırakıldı.

Olay anında evde olduğunu belirten Uçmak, "Tatlıses ile bir husumetim olduğu doğru ancak ben yapmadım ve yaptırmadım" dedi. Gözaltına alınan Yunus Ayık ile Ersin Altun'u da tanımadığını söyleyen Uçmak, "Ben olay günü 21.45 civarında evime geldim. Olayı da televizyondan öğrendim" diye konuştu. Uçmak'ın tanımam dediği tetikçi ve şoförle iki hafta önce Anadolu yakasında bir alışveriş merkezine girerken göründüğü görüntüler bulundu.

Suikastta aracın kendi adına kiralandığının hatırlatılması üzerine Uçmak, şunları söyledi: "Ben her zaman Pendik Kurtköy'deki rent a cardan araç kiralarım. Evet söz ettiğiniz aracı ben kiraladım. Kiraladığım aracı da kimseye vermedim. Olayda bu aracın kullanıldığı iddialarını kabul etmiyorum. Araç olay zamanında evimin önündeydi."

GAZETELERİ TAKİP ETMİŞ
Abdullah Uçmak'ın evinde yapılan aramalarda Tatlıses'e saldırıyla ilgili ayrıntıları veren çok sayıda gazete bulundu. Uçmak'ın, olayın gazetelerde nasıl yer bulduğunu, kendisiyle ilgili haberin olup olmadığını takip ettiği öğrenildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız