Teröristler yol kesip araç yaktı

Iğdır'da bir iş makinesi ve servis aracının yolunu kesen PKK'lı teröristler, araçları yakarken sürücüleri de bir süre alıkoydular.

Haberler Anadolu Ajansı 26.09.2011 - 22:33

Iğdır'a bağlı Aralık ilçesinde yol yapım çalışmasında kullanılan bir iş makinesi ile servis aracı, teröristler tarafından yakıldı.

Olayla ilgili açıklama, Iğdır Vali Vekili Türker Çağatay Halim'den geldi.

Halim, ilçeye bağlı Esenkaya mezrası ile Ağrı Dağı'nın Korhan yaylası arasındaki yolda çalışan iş makinesi operatörü Hacı Duran Polat ile servis aracı olarak kullanılan minibüsün şoförü Habib Sarıdoğan'ın, yol yapım çalışmalarını tamamlamalarının ardından ilçe merkezine dönerken, yolda 3 silahlı terörist tarafından durdurulduğunu söyledi.

Teröristlerin iki kişiyi bağladıktan sonra iş makinesi ve servis aracını yaktıklarını anlatan Halim, şu bilgileri verdi:

''Teröristler daha sonra Polat ve Sarıdoğan ile birlikte olay yerinden uzaklaşırken, cep telefonlarını gasp ederek araç sürücülerini serbest bırakmışlar. Ardından şoförler Aralık ilçesi Yenidoğan Jandarmada Karakolu'na giderek durumu anlatmışlar. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatılırken, şoförler de ifadeleri alınmak üzere Aralık İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.''

İKİ TIR YAKILDI
Bu arada, ilerleyen saatlerde, Vali Halim'den bir açıklama daha geldi.

Vali, teröristlerin, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden Iğdır'a gelen iki tırı Pamuk geçidi mevkisinde durdurarak, şoförlerini araçlardan indirdiğini söyledi. Halim, daha sonra tırların teröristlerce ateşe verildiğini belirtti.

Teröristlerin, şoförlerin cep telefonu ve paralarını gasp ettikten sonra kaçtıklarını ifade eden Halim, ''Suveren Jandarma Karakolundan olay yerine güvenlik güçleri sevk edildi. Bölgede operasyon başlattık'' dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız