TSK 35'e 'sivil ayar'

Darbelere meşruiyet kazandırdığı iddia edilen TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesi değişiyor.

Haberler 10.05.2012 - 08:18

Hükümet, darbelerden hesap sorulması ve darbeci zihniyetin tamamen ortadan kaldırılması için en kritik adımlardan birini atacak.

Sabah gazetesinden Zübeyde Yalçın'ın haberine göre darbe, muhtıra ve diğer müdahalelere yasal dayanak olarak gösterilen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İç Hizmet Kanunu'nun meşhur 35'inci maddesine 'sivil ayar' yapılacak.

"Cumhuriyeti koruma ve kollama" görevi maddeden çıkartılacak. Böylece TSK "rejim bekçisi" rolünden sıyrılarak, sadece asli görevi olan vatanı savunmaya odaklanacak.

Habere göre TSK'nın görevinin yeniden tanımlanacağı düzenleme ile "Cumhuriyeti koruma ve kollama" ifadesi kanundan çıkarılacak. Maddeye "dış tehdit" ve "vatanı savunma ve koruma" ilkeleri eklenecek. "Durumdan vazife çıkarma" zihniyeti tarihe karışacak. Düzenleme tarihi değeri de dikkate alınarak çok yakında bizzat Hükümet tasarısı olarak Meclis'e sunulacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız