TÜBİTAK'tan 4 kişi çıkarıldı

TÜBİTAK, Ergenekon ve Balyoz gibi davalarda, kritik raporlar hazırlayan 4 bilirkişinin işine son verdi. Edinilen bilgilere göre 4 kişiye dava açmamaları için tazminat da ödendi.

Haberler NTV Haber 08.06.2014 - 16:08

Ergenekon ve Balyoz davalarında, 5 No'lu harddisk gibi önemli deliller hakkında bilirkişi raporları hazırlayan TÜBİTAK uzmanlarının işine son verildi.

TÜBİTAK'tan atılan 4 bilirkişiden biri Hayrettin Bahşi. TÜBİTAK’ta baş uzman olarak görev yapan Bahşi, Danıştay cinayeti, Ergenekon davasında gazeteci-yazar CHP milletvekili Mustafa Balbay’ın bilgisayarı ve Balyoz’da 5 No’lu harddisk gibi kritik raporlar hazırladı.

Balyoz sanıkları Bahşi hakkında dava açtı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 13 Mart 2013’te takipsizlik kararı verdi.

Ancak “paralel devlet” iddialarının ardından Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi 3 Şubat 2014’te takipsizlik kararını oybirliğiyle kaldırıp, Bahşi’nin yargılanmasının önünü açtı.

İşine son verilen diğer isimler ise, Mehmet Uğur Doğan, Tahsin Türköz ve Bilge Karabacak.

TÜBİTAK 4 kişilik ekibin işine, noter tebligatı aracılığıyla son verdi.

Edinilen bilgilere göre dava açıp, TÜBİTAK'a dönmemeleri için de 4 kişiye yüklü tazminat ödendi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız