Türkiye’de uçuşlar normal, havaalanları açık

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, bugün 09:30 itibarıyla havaalanlarının kapalı olmadığını belirtti.

Haberler Anadolu Ajansı 19.04.2010 - 12:25

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, dün 17.00'de Zonguldak, Kastamonu, Merzifon ve Samsun'u kapsayan, Orta Karadeniz Bölgesi'nde uçuş seviyeleri 20-35 bin fit arasında kalan irtifa bantlarında uçuş yasağı getirildiği ve yasağın bugün 4.30'a kadar devam ettiği hatırlatıldı.

Bugün 4.30'dan Zonguldak, Kastamonu ve Sinop'u kapsayan hat ile Ankara FIR hattı arasında kalan sahada, 10 bin ile 30 bin fit arasında kalan irtifa bantlarında uçuş yasağı getirildiği belirtilen açıklamada, dün 23.50 itibari ile İstanbul FIR içinde sadece deniz alanlarını etkileyen dar şeritteki oluşumun genişleyerek biraz daha güneyde kara yüzeylerine yakın yerlerde etkili olduğu ifade edildi.

Açıklamada, Çorlu, Atatürk ile Sabiha Gökçen havalimanlarını etkiler duruma gelen bu oluşum nedeniyle 20 bin fit ile 35 bin fit irtifa bandında uçuş yasağı ilan edildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi;

"19 Nisan 00.10 itibari ile 10 bin fit ile 30 bin fit irtifa bandında uçuş yasağı ilan edilmiştir. 04.30 itibari ile oluşum tekrar İstanbul FIR içinde sadece deniz alanlarını etkileyen (karalar üzerinde olmayan) dar bir şerit haline gelmiş 10 bin fit ile 30 bin fit irtifa bandında uçuş yasağı ilan edilmiştir. 19 Nisan 09.30 itibarıyla havaliman/havaalanlarımız için herhangi bir kapalılık mevcut olmayıp, gerek irtifa ayarlamaları gerekse rota değişiklikleri ile iniş kalkış trafiğine hizmet devam ettirilmektedir."

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız