Tutuklu vekiller için kritik zirve

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, muhalefet partileriyle 'tutuklu vekillerin durumunu' görüşecek. Perşembe günü yapılacak olan görüşmede, yasa ve anayasa değişiklikleri seçeneklerinin de masaya yatırılması bekleniyor.

Haberler NTV Haber 17.04.2012 - 20:21

Meclis Başkanı Cemil Çiçek tutuklu vekiller için devreye giriyor.

Çiçek, bugün kendisini ziyaret eden Başbakan Erdoğan ile sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi.

1.5 saat süren görüşmede, meclis takvimi ve yeni anayasa çalışmaları dışında tutuklu vekillerin durumlarının da ele alındığı öğrenildi.

Görüşmede Çiçek’in tutuklu vekiller sorununu çözecek yeni bir girişim başlatması konusunda mutabakata varıldı.

Görüşmenin ardından harekete geçen Çiçek, CHP, MHP ve BDP’ye 'tutuklu vekillerin durumu' ile ilgili görüşme talebini iletti.

Partilerle yapılan değerlendirme sonucunda Perşembe günü saat 09.30'da biraraya gelmek üzere anlaşmaya varıldı.

NTV'nin edindiği bilgiye göre görüşmede, konuyla ilgili yasa ya da anayasa değişikliği başta olmak üzere tüm formüllerin masaya yatırılması bekleniyor.

8 VEKİL TUTUKLU
Meclis'te, 2'si CHP, 1'i MHP, 5 tanesi de BDP'den olmak üzere, milletvekili seçilerek yemin edemeyen 8 tutuklu vekil bulunuyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız