Yazar hakları ve ifade özgürlüğü için...

Okuryazarlık oranının artırılması, ifade özgürlüğünün korunması ve yazar haklarının güçlendirilmesini amaçlayan Uluslararası Yazarlar ve Çevirmenler Kongresi, 2-5 Eylül'de İstanbul'da düzenlenecek.

Haberler 04.08.2010 - 10:31

Uluslararası Yazarlar ve Çevirmenler Kongresi (WALTIC), 2-5 Eylül tarihleri arasında, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenecek.

İsveç Yazarlar Birliği'nin bir girişimi olan WALTIC, okuryazarlık oranının artırılması, ifade özgürlüğünün korunması ve yazar haklarının güçlendirilmesini amaçlıyor.

İlk WALTIC kongresi 2008 yılında, Stockholm'de, 90 ülkeden 600 katılımcıyla gerçekleştirilmişti.

İstanbul'da gerçekleştirilecek olan WALTIC 2010, dünyanın dört bir yanından yazar, çevirmen, akademisyen, yayıncı ve sivil toplum kuruluşu temsilcisini biraraya getirmeyi amaçlıyor.

Kongrede, akademik bildirilerin yanısıra, yazar ve çevirmenlerin deneyimlerini aktaracakları sunuşlar, ya da kongre konularında çalışan sivil toplum örgütlerinin çalışmaları hakkında bilgi verecekleri sunumlar de yer alacak.

Kongreye katılmak isteyenler waltic.com sitesinden 12 Ağustos tarihine kadar indirimli olarak kayıt yaptırabilirler.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız