Yeni PSP’de dokunmatik ekran ve 3G

Sony, yeni PSP taşınabilir oyun konsolunu Tokyo'da tanıttı. Yeni makine, işlemcisi ve OLED ekranıyla fark yaratacak gibi.

Haberler 27.01.2011 - 10:11

Merakla beklenen açıklama yapıldı. Sony, aylardır ‘PSP2’ adıyla dedikodusu dolaşan yeni portatif oyun konsolunu basına tanıttı. NGP kod adıyla tanıtılan ürün, WiFi bağlantının yanı sıra 3G özelliği de taşıyor.

Tokyo’da bir basın toplantısıyla tanıtılan PSP2/NGP, 5inç ebatında (960x544p) dokunmatik OLED ekrana, ön ve arkada kameraya, ivmeölçere ve elektronik pusulaya sahip.

Ancak yeni ürünün en çarpıcı özelliklerinin başında dört çekirdekli ARM Cortex-A9 işlemci ve arkaya eklenen iki dokunmatik kontrol düğmesi geliyor.

Makine oyun yazılımlarını artık UMD disklerden değil flash bellekten okuyacak. LiveArea adı verilen yeni arayüz, dikey taranabilir ekranlar arasında gezinmeye imkan veriyor. Muhtemelen PlayStation Network üzerinden bağlanarak kullanılmak üzere sosyal medya kısayolları da makineye eklenmiş.

Sony, aynı toplantıda ayrıca PlayStation Suite adını verdiği yeni platformunu da tanıttı. NGP’nin de uyumlu olduğu platform, Android ile çalışan tüm tablet ve telefonlar için oyun mağazası görevi görecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız