Yine İran, yine açlık grevi

İran'da gözaltına alınan muhalif yönetmen Cafer Panahi'nin açlık grevine başlamasının ardından, muhalif yazar ve film yönetmeni Muhammed Nurizad'ın da açlık grevine başladığı bildirildi.

Haberler Anadolu Ajansı 20.05.2010 - 18:24

Muhaliflere ait internet sitesi Kaleme, başkent Tahran'daki Evin Cezaevinde güvenlik görevlileri tarafından ciddi biçimde dövüldüğünü iddia ettiği film yönetmeni Muhammed Nurizad'ın açlık grevine başladığını duyurdu.

Kaleme, önceki gün cezaevinin avlusuna çıkarılan Nurizad'ın burada 5 güvenlik görevlisi tarafından dövüldüğünü, muhalif yönetmenin dayağın etkisiyle görme bozukluğu çektiğini öne sürdü. Nurizad'ın açlık grevine başladığını ailesine bildirdiğini aktaran Kaleme, bu durum devam ederse yönetmenin hayatını kaybedeceğini belirtti.

Nurizad, internette İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ve diğer üst düzey yetkililere saygısız davrandığı gerekçesiyle geçen yıl tutuklanmış, 3,5 yıl hapis cezası almıştı.

İran'da 1 Mart'ta gözaltına alınan Panahi de açlık grevine başlamıştı.

Muhaliflere ait internet sitesi Jaras, ailesini telefonla arayan Panahi'nin pazar günü sorgulamaya alınarak suçlandığını, o günden bu yana hiçbir şey yiyip içmediğini söylediğini, talepleri yerine getirilinceye kadar açlık grevini sürdüreceğini belirtmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız