Zaman aşımına 1 yıl kala dosya yeniden açıldı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 19 yıl önce işlenen cinayete ilişkin dosya, zaman aşımına 1 yıl kala yeniden açılarak belirlenen failleri hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Haberler Anadolu Ajansı 02.02.2011 - 17:26

Alınan bilgiye göre, 1992 yılında Köseyahya köyünde arazide cesedi tanınmaz halde bulunan 45 yaşındaki Şıho Gökot'un ölümüne ilişkin soruşturmanın sonuçsuz kalmasının ardından, cinayetle ilgili dosya zaman aşımı süresine 1 yıl kala jandarma tarafından yeniden açıldı.

Şıho Gökot'un öldürülmeden önce en son kimlerle görüştüğünü araştıran Jandarma, bu kişinin sorun yaşadığı kişiler olup olmadığını ve nerelere gidip geldiğini, kimlerle sorun yaşayabileceği konusunda geniş bir araştırma başlattı.

Şıho Gökot'u aynı köyden husumet yaşadığı G.B, S.M, ve D.M. isimli kişilerin öldürmüş olabileceği üzerinde duran jandarma, 3 kişi hakkında istihbari bilgiler toplayarak, teknik takibe aldı.

Cinayetle ilgili yeni delillere ulaşan İlçe Jandarma Komutanlığı, hazırladığı dosyayı Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı ise davanın yeniden açılmasına karar vererek, hazırladığı iddianameyi Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu.

İddianameyi kabul eden mahkeme 3 zanlı hakkında yakalama kararı çıkardı.

Halen firarda olan G.B, S.M ve D.M'nin yakalanmasına çalışılıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız