“Zaman Yolcusu” Karakum Çölü'nde

1040 yılında Selçuklu ordusunun Gaznelileri yenerek devlet kurma sürecini başlattığı yer olan "Karakum Çölü" Türk televizyonlarında ilk kez ekrana taşınıyor. “Zaman Yolcusu – Keşifler” 11 Kasım Cumartesi saat 23:10 ve 12 Kasım Pazar saat 16:10 ‘da NTV’de.

Haberler 09.11.2017 - 14:24

Ahmet Yeşiltepe’nin hazırlayıp sunduğu “Zaman Yolcusu - Keşifler” çoğu Türk tarihçisinin günümüz Türkiyesinin miladı olarak kabul ettiği Dandanakan Savaşı için Karakum Çölünde

Büyük Selçuklu İmparatorluğunun az bilinen evreleri “Zaman Yolcusu”nun bu bölümde konu ediliyor.

TUĞRUL BEY'İN UNUTULMUŞ TÜRBESİ, ALP ARSLAN'IN KAYIP MEZARI

Bu bölümde ayrıca, Büyük Selçuklu İmparatorluğunun payitahtı olan kadim Rey ve Merv şehirlerinde bulunan Türklere ait kültür varlıkları tanıtılıyor.

Bunlar arasında İran’da, başkent Tahran’ın güneyindeki Rey’den Tuğrul Bey’in türbesi de ilk defa ekrana geliyor.

Türkmenistan’daki Merv’de ise Sultan Alp Arslan’ın kayıp türbesi ile Sultan Sancar’ın restorasyon görmüş sonsuzluk ikametgahı ayrıntılı olarak tanıtılıyor.

“Zaman Yolcusu” belgesel serisinin bu yıl yayınlanan üçüncü sezonu Türk coğrafyasındaki yeni kültürel ve arkeolojik keşifler çerçevesinde “Keşifler” alt başlığı ile sunuluyor. Belgeselin görüntü yönetmenliği Ahmet Uçar ile Hüseyin Eroğlu, prodüktörlüğünü ise Cihan Çekiç ile Bora Oyacı üstleniyor.

Belgesel seri Cumartesi akşamları saat 23:10’da, Pazar günleri de saat 16:10’da NTV’de ekrana geliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız