Dev prezervatifle anıldı

Prezervatifi bulan Polonyalı Julius Fromm doğumunun 128. yılında doğduğu kent Konin'de ilginç bir eylem ile anıldı.

Haberler 07.03.2011 - 12:24

Polonya TVN24 haberine göre, Aksiyon Konin Hareketi adlı bir grup eylemci şehrin merkezine her yerden görülebilecek dev bir prezervatif yerleştirdiler.

Grubun lideri Bartosz Jedrzejczak, eylem konusunda uzun süre tartıştıklarını ancak Konin kentinin en önemli vatandaşı Julius Fromm'un unutulmasına gönüllerinin el vermediğini söyledi.

Şehrin belediye başkanı ise eylemden, Konin bütün ülkede sadece prezervatif ile anılacağı için memnun olmadığını dile getirdi.

1883 yılında Polonya'nın Konin kentinde doğan Julius Fromm, 10 yaşında iken ailesi ile birlikte Berlin'e göç etmiş, 1914 yılında orada bir plastik fabrikası kurmuştu. Yahudi kökenli Fromm, 1916 yılında "Frommes" adıyla anılan prezervatifleri piyasaya sunmuştu.


Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız