Diş ağrısına Amazon çözümü

İngiliz bilim insanı Dr Francoise Barbira Freedman Amazon ormanlarında yaşarken keşfettiği bitkiyi kullanarak yan etkisi olmayan bir ağrı kesici elde etti.

Haberler 14.03.2012 - 10:14

Cambridge Üniversitesi’nde çalışan Antropolog Dr Francoise Barbİra Freedman Amazon ormanlarında keşfettiği nadir bitkiyi (Acmella oleracea) kullanarak yan etkisi olmayan bir ağrı kesici elde etti.

Freedman 30 yıl önce bir süre Peru’da bir kabileyle birlikte yaşadı. Yağmur ormanlarındaki gezisi sırasında diş ağrısı çekmeye başlayınca kabilenin şifacısının kendisine verdiği doğal ilacı kullandı.

Kısa bir sürede ağrısının geçtiğini fark eden Freedman tedavisinde kullanılan bitkiyi buldu ve bunu Üniversitedeki bilim insanlarına tanıttı.

Bitkinin kökleri üzerinde çalışan bilim insanları sonunda ağızdaki sinir uçlarında bulunan haznelerin önünü keserek ağrıyı azaltmaya yardımcı olan ağrı kesici jeli geliştirdi.

İlacın 2 yıl sonra piyasaya çıkacağı belirtildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız