Eriyen dondurmalar tarihe karışıyor

İskoç bilim insanları erimeyen dondurmayı bulduklarını açıkladı. Yeni formül sayesinde dondurmalar daha uzun süre erimeden muhafaza edilebilecek.

Haberler NTV Haber 31.08.2015 - 10:25

Edinburgh ve Dundee üniversitelerinin ortak yürüttüğü çalışma sonucu keşfedilen protein sayesinde dondurmalar artık erimeyecek. 

Araştırma neticesinde soya fasulyesinde doğal olarak bulunan 'BsIa' isimli proteinin dondurma içindeki su, yağ ve havayı bir arada tuttuğunu ve dondurmaların daha yavaş erimesine sebep olduğu keşfedildi. 

Uzmanlar buldukları proteinin dondurmanın tadında ve dokusunda da ilerleme sağlayacağını bildirdi. Bulunan protein sayesinde dondurmalar artık daha az yağ kullanılarak üretilebilecek. Yapılan keşfin enerji harcamalarını da azaltacağı belirtiliyor. 

Bulunan yeni protein sayesinde dondurma üreticileri artık ürünlerini daha az enerji kullanarak daha uzun süre erimeden muhafaza edebilecek.  

Erimeyen dondurmaların 3 yıl ila 5 yıl arasında raflarda yerini alması bekleniyor. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız