Kayseri'de tahinli pide, iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi

Kayseri'de fırınlarda sadece Ramazan ayına özel pişirilen tahinli pide, iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmez lezzeti arasında.

Haberler DHA 14.04.2021 - 12:05 Son Güncelleme : 14.04.2021 - 12:06

Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarını süsleyen tahinli pide, fırınlarda mayalı hamurun üzerine pekmezli tahin ve şeker dökülerek hazırlanıyor.

Pide, usta ellerde ince bir şekilde açılan ve hamura uygulanan karışım ile belirli bir süre dinlenmeye bırakılıyor. Ardından da pişmesi için taş fırına sürülüyor. Ramazan ayına özel pişirilen tahinli pide, iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmez lezzeti arasında.

Fırıncı Benal Akyar, "Kayseri'nin vazgeçilmez lezzeti tahinli pide. Tahinli pide yapılırken, tahin, şeker ve şekersiz de olabilir. Hamuru açarız, tahini koyarız, oklavayla inceltiriz. Sonrasında kat kat katmerleyerek yaparız. Daha sonra bol susamla pişiririz. Tahinli pide genellikle ramazan ayına özgün bir lezzettir. Tahinli pide normal günde çok fazla satılmaz; ama Ramazan'da oldukça satış oluyor. Vatandaşlar tahinliyi hem iftara hem de sahura alıyorlar. İnsanı tok tutar ve hemen yemeğin arkasına şeker veya baklava gibi lezzettir. Bazı tahinli pideler ebattan kaynaklı 30 veya 50 TL'ye satılıyor; ama bizde ebatlar küçük olduğu için ortalama 10 TL fiyatı var. Günlük olarak üretilen ve tüketilen bir lezzettir" dedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız