Uzaya gitmek için 95 bin dolar ödeyen Ahu Aysal mahkemelik oldu

Ahu Aysal, 2014'te Space Expedition Cooperation (SXC) firması ile uzaya gitmek için başvuru yaptı ancak yolculuk iptal oldu. Uzaya gitmek için 95 bin dolar ödeyen ve parasını geri alamadığı için dava açtığını söyleyen Aysal, uzay hayalinden de vazgeçmediğini belirtti.

Haberler 29.05.2020 - 16:57

Turizmci Ahu Aysal, 2014'te Hollanda merkezli Space Expedition Cooperation firmasının organizasyonu ile uzaya gitmek için başvuru yapmıştı. 95 bin dolar ödemiş, Amsterdam ve Bordeaux'da iki ayrı eğitime katılmış, yer çekimsiz ortamda uçmuştu. Ama yolculuk iptal oldu.

"AKLIM ORADA, HİÇBİR ŞEYDEN KORKUM YOK"

Aysal, yaşadıklarını Posta'dan Halil Kalmuk'a anlattı:

“Söz konusu firmayı mahkemeye verdim. Davanın bitmesini bekliyorum. Paramı da hâlâ alamadım. Gel gör ki bu hayalimden vazgeçmedim. Umudum sürüyor. Şimdi ‘Gel’ deseler. Hiç düşünmeden, uzaya giderim. İçimde kaldı çünkü. Aklım orada. Dünden hazırım. Benim hiçbir şeyden korkum yok.”

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız