Arnavut ciğeri nasıl yapılır, malzemeleri neler? (MasterChef arnavut ciğeri tarifi)

MasterChef Türkiye’de dün akşam ödül oyunu heyecanı vardı. Dün akşam oynanan ödül oyununda şeflerin yarışmacılardan istediği yemeklerden biri de Arnavut ciğeriydi. Peki, Arnavut ciğeri nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte tüm bilinmesi gerekenler...

Arnavut ciğeri nasıl yapılır, malzemeleri neler? (MasterChef arnavut ciğeri tarifi)

MasterChef Türkiye’de dün akşam, şefler yarışmacılardan Arnavut ciğeri istedi.

Türk mutfağına ait olan Arnavut ciğeri, ekranda görüldüğü anda sosyal medyada araştırılmaya başlandı.

ARNAVUT CİĞERİ NASIL YAPILIR?

Malzemeleri

Ciğer için:

• 600 gram ciğer
• 1 çay bardağı un (bulamak için)
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karbonat
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber
• 1 çay kaşığı toz kişniş
• 2 adet patates (küp doğranmış)
• 2 su bardağı sıvı yağ (patatesi kızartmak için)
Sumaklı soğan için:
• 1 adet kırmızı soğan (piyazlık doğranmış)
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı sumak
• 1/2 demet doğranmış maydanoz

Hazırlanışı

Kuzu ciğerini, kuşbaşı şeklinde kesin.

Ardından kuzu ciğerini derin bir süzgeçte süzün.

Süzdüğünüz ciğerleri karbonat ve tuz eklediğiniz una bulayın. Eğer fazla una bulandıysa tekrar süzgeçten geçirebilirsiniz.

Daha sonra ciğerleri ısınmış yağın içerisine koyun ve pişmeye başladığında kırmızı toz biber ve toz kişniş ekleyin.

Ayrı bir tavada küp küp doğradığınız patatesleri kızartın.

Pişen ciğerlerin suyunu farklı bir kaba alın.

Patatesler altın sarısı olunca ocaktan alın ve altına bir peçete koyarak fazla yağından arındırın.

Piyazlık olarak hazırladığınız soğanları 1 çay kaşığı tuz ile öldürün. Üzerine sumak ve doğranmış maydanozu eklerken güzelce bir karıştırın.

Kızarttığınız ciğerleri ve patatesleri ile hazırladığınız sumaklı soğanı bir kapta birleştirerek iyice harmanlayın. Ardından servis edebilirsiniz.

PANELENMİŞ DANA BONFİLE TARİFİ

Sayfa Yükleniyor...