Çiğ sığır etinin çok ince dilimlenmesiyle yapılan atıştırmalık bir İtalyan yemeği olan carpaccio, günümüzde sebze ve somon gibi balıklarla da hazırlanıyor.
Carpaccio genellikle zeytinyağı, parmesan peyniri ve karper veya çam tohumu ile lezzetlendirilir. Carpaccio adını, bir efsaneye göre İtalyan Rönesans ressamı olan Vittore Carpaccio'dan almıştır.
MasterChef Türkiye’de çıkan bu İtalyan lezzetini evinizde yapabileceğiniz pratik Somon Carpaccio tarifi, püf noktası ve gerekli malzemeleri sizler için derledik.
SOMON CARPACCİO NASIL YAPILIR?
Malzemeler
100 gram somon eti
Yarım greyfurt
1/4 limonun suyu
Yarım demet roka
1 adet portakal
50 gram labne peyniri
10 gram kırmızı havyar
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Somon Carpaccio tarifi
Somon etini derin bir kaseye alın. Üzerine greyfurt suyu, limon suyu, tuz ve tozşeker ilave edip 4 saat marine edin. Roka yapraklarını hafifçe tuzlayın. Portakalın kabuğunu soyup ince ince dilimledikten sonra roka yapraklarının üzerine yerleştirin. Somon etini marinattan çıkartıp dilimledikten sonra roka ve portakal dilimlerinin üzerine yerleştirin. Labne peynirinin içine kırmızı havyar ilave edip karıştırın ve marine somonun sosundan biraz ekleyip yeni bir sos hazırlayın. Dereotu ile servis yapın.
- Etiketler :
- Haberler -
- Yemek
- Yaşam
- yemek tarifleri
- tv8