Minestrone çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? (MasterChef minestrone çorbası tarifi)

MasteChef Türkiye’de dün akşam dokunulmazlık heyecanı yaşandı. Dün akşam oynanan dokunulmazlık oyununda şefler yarışmacılardan minestrone çorbası yapmalarını istedi. Peki minestrone çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte tüm merak ettikleriniz...

Minestrone çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? (MasterChef minestrone çorbası tarifi)

Türkiye’nin en çok takip edilen yemek programlarında biri olan MasterChef’e dün akşam İtalyan çorbası minestrone damga vurdu.

İtalyan usulü sebzeli bir çorba olan minestrone çorbasını en iyi yapan olmak için yarışmacılar kıyasıya mücadele etti.

MİNESTRONE ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Malzemeleri

Sebze suyu için:

  • 1 soğan
  • 1 dal pırasa
  • 1 dal kereviz sapı
  • 1 havuç
  • 2 litre içme suyu
  •  2 adet defne yaprağı,
  • 1 yemek kaşığı kuru kekik,

4 tane karabiber,
6 maydanoz sapı, 1 diş sarımsak

Minestrone için:

800ml sebze suyu

Yarım su bardağı barbunya - geceden suda beklemiş, 15 dakika haşlanıp süzülmüş

Yarım su bardağı kuru fasulye - geceden suda beklemiş, 15 dakika haşlanıp süzülmüş

Yarım soğan

1 dal kereviz sapı

1 havuç

1 dal pırasa

1 patates

1 avuç brokoli

Yarım dilim balkabağı

1 su bardağı lahana

4 diş sarımsak

10 adet kiraz domates

Yarım su bardağı bezelye

Yarım su bardağı erişte

4 yemek kaşığı zeytinyağı

Deniz tuzu

Taze çekilmiş karabiber

5 dal ıspanak (süslemek için)

Hazırlanışı

Bütün sebzeleri birbiri ile uyumlu olacak boyutta küpler halinde kesiyoruz.

Bir yandan sebze suyunu hazırlıyoruz

Geniş bir tencere kullanarak, bakliyatları tencereye alıyoruz.

Üstüne soğan, kereviz sapı, havuç, pırasa, patates, balkabağı, lahana, sarımsak ilave ediyoruz.

Sebze suyunu ekleyip, pişmeye bırakıyoruz.

Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir. Eğer düdüklü kullanmayacaksanız 40-45 dakikalık bir pişme süresi gerekecektir.

Kaynadıktan ve tüm aromalar çorbaya lezzetini verdikten sonra kapağını açıyoruz.

Bezelye, domates ve erişteleri ekliyoruz.

Kapağı kapatıp bir 5 dakika daha kaynamaya bırakıyoruz.

Tuz, karabiber ve zeytinyağını ekliyoruz.

Tabağa alıp, ince doğranmış ıspanak ile servis ediyoruz.

VİDEO: KIŞLIK DOMATES TARİFİ

Sayfa Yükleniyor...