2021 G7 zirvesi gündemi kripto para piyasası (2021 G7 zirvesi ne zaman ve nerede yapılacak?)

Her yıl 7 ülke başkanının katılımı ile gerçekleşen G7 zirvesi, bu yıl 12 Şubat 2021 tarihinde İngiltere ev sahipliğinde yapılacak. Dünyanın en büyük ekonomilerinin temsilcilerinin başkanlık edeceği zirvede, öne çıkan konular arasında ekonomi ve kripto para piyasası bulunuyor.

Haberler 10.02.2021 - 14:58

Dünya ekonomisinde söz sahibi 7 büyük ülke başkanının katılımıyla gerçekleşecek olan G7 zirvesi için geri sayım başladı. Bu yıl pandemi etkisiyle ortaya çıkan ekonomik olumsuzlukların ön planda yer alacağı zirvede, ekonomi ve kripto para piyasası da öne çıkan başlıklar arasında olacak. 

Bir süre önce Merkez Bankaları aracılığıyla kripto para üretimi konusunda ortaya çıkan gündemin de ele alınacağı toplantıda, finans liderlerinin yükselen piyasa borç sorunları ve dijital vergilendirme hususu öne çıkacak.

2021 G7 ZİRVESİ NE ZAMAN VE NEREDE GERÇEKLEŞECEK?

12 Şubat 2021 tarihinde İngiltere ev sahipliğinde gerçekleşecek olan zirvede, toplantıya katılacak 7 ülke Almanya, ABD, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Japonya ve Kanada olacak.

G7 ZİRVESİ NEDİR?

G7 (Group of Seven), dünya ekonomisinde en büyük yedi ülkenin arasında bir birliktir. Grup Almanya, ABD, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Japonya ve Kanada olmak üzere yedi ülkeden oluşmakta olup Avrupa Birliği de G7 içinde temsil edilmektedir. Üye ülkeler net küresel zenginliğin yüzde 64'ünü (263 trilyon dolar) oluşturmaktadırlar.

1975'ten bu yana, grup ekonomik politikaları görüşmek üzere yıllık olarak zirve görüşmelerinde toplanmaktadır; 1987'den beri, G7 Maliye Bakanları bağımsız toplantılarda yılda en az iki ile dört kez toplandılar.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız