‘ABD-Mısır ilişkileri daha güçlü olacak’

Resmi temaslarda bulunmak üzere Mısır'ın başkenti Kahire'ye gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Mısır, sivil, seçilmiş, demokratik bir hükümetle temsil edilirse iki ülke arasındaki ilişki daha güçlü olacak" dedi.

Haberler 03.11.2013 - 15:12

Mısırlı mevkidaşı Nebil Fehmi ile görüşmesinin ardından ortak basın açıklaması yapan Kerry, terörle mücadele başta olmak üzere eğitim, sağlık ve özel sektörün geliştirilmesi için Mısır'a destek olmaya devam edeceklerini belirterek "Mısır'daki geçici yönetim ve geleceğini belirleyecek olan halkla işbirliğimiz devam edecek" diye konuştu.

"Mısır'daki mevcut yönetimin yol haritasını uygulama konusundaki hassasiyetini memnuniyetle karşılıyoruz" ifadesini kullanan Kerry, Mısır'ın sivil ve seçilmiş bir yönetimle temsil edilmesinin ilişkileri daha da güçlendireceğini ifade etti. ABD Dışişleri Bakanı, "ABD, Mısır halkı ve ülkesinin bir dostudur" dedi.

ABD'nin Mısır'a yönelik askeri yardımı askıya alma kararına da değinen Kerry, yardımın askıya alınmasının bir ceza olmadığını vurguladı. Yardım konusunun Mısırlı mevkidaşı Fehmi ile yaptığı görüşmede kısaca ele alındığını ifade eden Kerry, Mısır makamlarının söz konusu kararın nedenini anlayışla karşıladığına inandığını dile getirerek, "ABD-Mısır ilişkileri yardımla tanımlanamaz" ifadesini kullandı.

SAVUNMA BAKANI İLE GÖRÜŞECEK
Kerry,ülkede sivilleri ve güvenlik güçlerini hedef alan terör saldırılarının bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini belirterek, bu çerçevede kiliseleri hedef alan saldırıları da kınadı.

Mısır'da siyasi ve demokratik süreçte atılacak adımların yanısıra ekonomik kalkınmanın daönem taşıdığını söyleyen Kerry, " Mısır halkı ekonominin geliştiğini ve yaşam kalitesinin iyileştiğini görmek istiyor" ifadesini kullandı.

Mısır'da 3 Temmuz'daki darbenin ardından bu ülkeyi ilk kez ziyaret eden Kerry'nin, birkaç saat süreceği belirtilen temasları çerçevesinde Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız