ABD'den "Beşir'e vize" açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mark Toner, Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir'in ABD vize başvurusunu değerlendirdiklerini söyledi: Toner, “Bu konuya kendi hukuki zorunluluklarımız dahilinde bakacağız” dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 24.05.2016 - 10:29

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mark Toner günlük basın toplantısında Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir'in, New York'ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler (BM) toplantısına katılmak üzere ABD vizesine başvurmasına ilişkin soruları cevapladı.

BM’nin bu toplantıya katılması için ülke liderlerine davetiye yolladığını belirten Toner, “Bu konuya kendi hukuki zorunluluklarımız dahilinde bakacağız. Bu tür başvuruları değerlendirirken birçok meseleyi ele alırız” şeklinde konuştu.

Washington, 2013'te BM Genel Kurulu'nda Sudan'ı temsil etmek için ABD'ye vize başvurusunda bulunan Beşir'e vize vermemişti.

Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından savaş ve insanlığa karşı suçlar işlemekle itham ediliyor.

Mahkeme, Darfur’da çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği çatışmalarda sorumluluğu bulunduğu gerekçesiyle Beşir hakkında 2009 ve 2010’da iki tutuklama kararı çıkartmıştı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin temelini oluşturan Roma Statüsü'ne taraf olmayan ABD, Beşir'in Haziran 2015'te 25. Afrika Birliği Zirvesi'ne katıldığı Güney Afrika'da tutuklanmamasına tepki göstermişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız