ABD'den tarihi mahkum affı

Amerika Birleşik Devletleri tarihinin en büyük affına hazırlanıyor. Afla 6 bin mahkumun serbest bırakılması amaçlanıyor. Affın nedeni cezaevlerindeki aşırı yoğunluk.

Haberler NTV Haber 08.10.2015 - 01:27

Amerika Birleşik Devletleri'nde ülke tarihinin en büyük mahkum affı yolda. Cezaevlerindeki yoğunluğu dikkate alan yetkililer 6 bin mahkumu serbest bırakmaya hazırlanıyor.

Aftan yararlanacak mahkumların şiddet içeren bir suça karışmamış olması gerekiyor. Bu nedenle serbest bırakılması planlanan 6 bin mahkumun genelde uyuşturucu kullanımından ceza almış olmasına dikkat edilecek.

ABD'nin af planına Birleşmiş Milletler'den de destek geldi. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun hapishanelere ayrılan bütçenin rehabilitasyon merkezlerine aktarılabileceğini belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki cezaevlerinde 2 milyondan fazla mahkum bulunuyor. Bu rakamla Amerika Birleşik Devletleri cezevlerinde en fazla mahkum bulunan ülke konumunda.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız