ABD'ye göre Kaddafi Libya'da

Muhaliflerin Trablus'a girmesi ve son olarak Kaddafi'nin bir oğlunun daha yakalandığı haberleri sonrası yanıt aranan soruyla ilgili ABD'den açıklama geldi.

Haberler 22.08.2011 - 19:16

Muhaliflerin başkent Trablus'un büyük bölümün ele geçirdiği Libya'da, yanıt aranan soru Kaddafi'nin nerede olduğu.

İlişkili Haberler


Konuyla ilgili ABD'den bir açıklama geldi ve Muammer Kaddafi'nin Libya'da olduğuna inanıldığı belirtildi.

Ayrıca Trablus'tan gelen son haberler, dün iki oğlu muhaliflere teslim olan Kaddafi'nin bir oğlunun daha yakalandığı ve muhaliflerin Trablus'a taşınmayı hazırlandığı yönünde.

Pentagon'a göre Muammer Kaddafi hala Libya'da.

Pentagon Sözcüsü David Lapan gazetecilere yaptığı açıklamada, Kaddafi ile ilgili olarak ''Hala ülkede olduğunu düşünüyoruz, ülkeyi terk ettiğine dair bir bilgimiz yok'' dedi. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest de, muhaliflerin Trablus'a girmelerine rağmen, Kaddafi'nin buradan ayrıldığına dair hiçbir kanıt olmadığını belirtti.

Kaddafi'nin nerede olduğu sorusuna muhatap olan bir başka isim ise, BM genel Sekreteri Ban Ki-mun oldu. 'Ne zamandı Kadadfi'ye ulaşmaya çalışıyoruz ama zor oluyor" diyen Ban, şahsi olarak Kadadfi'nin nerede olduğuyla ilgili bilgiye sahip olmadığını belirtti.

Libya'daki durumu da değerlendiren ve "Önemli olan geçiş sürecinin kan akmadan gerçekleşemsi" diyen Genel Sekretere, NATO'nun bundan sonraki rolü soruldu: "NATO, BM kararlarının uygulanmasında önemli bir tol üstlendi ev bundan sonraki rolünü Libya'dki durum gösterecek, beklemek görmek lazım."

MUHALİFLER TRABLUS'A TAŞINIYOR
Bu arada Ulusal Geçiş Konseyinin Başkanı Mustafa Abdülcelil, El Arabiya televizyonuna telefonla yaptığı açıklamada, büyük ölçüde muhaliflerin kontrolüne geçen Trablus'a konseyi nakletmek için önlemler almaya başladıklarını söyledi.

Bingazi'den Trablus'a uçuş hazırlığında olduklarını ancak bazı direniş noktalarının bu planlarına engel olduğunu belirten Abdülcelil, 48 saat içinde bu direniş noktalarının üstesinden geleceklerine inandığını söyledi.

Abdülcelil, Kaddafi'ye bağlı henüz teslim olmamış birliklerin bulunduğunu ve bu birliklerin muhtemelen Libyalılardan oluşmadığını da sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız