Alman Meclisi anlaşamadı

Almanya'da siyasi partiler ortak bir metin üzerinde anlaşma sağlayamadığı için 1915 olaylarına ilişkin bir oylama yapılmadı. Meclis Başkanı Norbert Lammert ise oturumdaki konuşmasında "soykırım" ifadesini kullandı.

Haberler NTV Haber 24.04.2015 - 18:24

Mecliste grubu bulunan Sol Parti ile Yeşiller Partisi, 1915 olaylarına ilişkin ayrı ayrı önerge verirken, hükümeti oluşturan Sosyal Demokrat Parti ile Hristiyan Birlik Partileri ortak önerge sundu. Parlamentoda ortak bir metin üzerinde anlaşma sağlanamadığı için herhangi bir oylama yapılmadı ve hazırlanan metinler görüşülmek üzere komisyonlara gönderildi. Genel kurula hitap eden Meclis Başkanı "Norbert Lammert"se, "1915'te dünya kamuoyunun gözleri önünde meydana gelenler bir soykırımdı" diye konuştu. Lammert, birinci dünya savaşı sırasında Alman İmparatorluğu'nun Osmanlı İmparatorluğu'nun müttefiki olduğunu, Almanlar'ın da yaşananlardan sorumluluğu bulunduğunu söyledi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız