Amanda Knox 4 yıl sonra özgür

İtalya'da, sevgilisiyle birlikte ev arkadaşını öldürmek suçundan 26 yıl hapse mahkum edilen ABD'li Amanda Knox, temyiz duruşmasını kazandı.

Haberler 03.10.2011 - 16:39

ABD'li Amanda Knox ve erkek arkadaşı, İtalya'da 4 yıl süren hukuk mücadelelerini kazandılar.

Dünya basının ilgi odağındaki davada Knox, İtalyan erkek arkadaşı Raffaele Soillecito ile birlikte İngiliz ev arkadaşı Meredith Kercher’i öldürmek suçundan 26 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Temyiz duruşması bugün yapıldı ve 5'i kadın toplam 8 kişiden oluşan jüri, ikilinin suçsuz olduğuna karar verdi.

Uluslararası medyanın gündemindeki davanın temyiz duruşması İtalya’nın Perugia kentinde görüldü ve İngiliz öğrenci Meredith Kercher’i öldürdükleri gerekçesiyle yargılanan Knox ve 25 yıl hapis cezası alan erkek arkadaşı, 4 yıllık sürecin ardından beraat ettiler.

Hakimin kararını dinlerken ayakta zor duran Knox, karar ile birlikte gözyaşlarına boğuldu. Knox’un kız kardeşi, “Bir kabus nihayet sona erdi” derken, avukatından ise “4 yıl süren adaletsizlik bitti, berarat kararı zafer” açıklaması geldi.

Karara, adliye önünde bekleyen yülerce İtalyan ise tepki gösterdi ve adliye çıkışında Knox’un avukatlarına ‘utanın’ diye bağırıldı.

DÜNYANIN TAKİP ETTİĞİ DAVA
2007'de Perugia'da Knox ve Sollecito'nun Kercher'i, beraber kaldıkları evde, grup sekse zorladıkları ve istediklerine cevap alamayınca İngiliz kadını bıçaklayarak öldürdükleri iddasında bulunulmuştu.

— Bıçakta DNA'sı bulunan Amanda Knox, davanın başından beri suçsuz olduğunu iddia ederken, cinayeti Kercher evde yalnız olduğu sırada yan odanın penceresinden giren bir hırsızın işlediğini söylemişti.

— Amanda Knox, Meredith Kercher'in arkadaşı olduğunu ve onu öldürmediğini söyleyerek, İtalyan polisi tarafından aldatıldığını ve yanlış ifade vermeye zorlandığını iddia etmişti.

Knox, beraat karar ile birlilte gözyaşlarına boğuldu.
— Knox ile ilgili yeni adli tıp raporu Temmuz'da temyiz mahkemesine sunulmuştu. Bağımsız uzmanlar tarafından hazırlanan raporda, üzerinde Knox ve öldürülen Kercher'ın DNA'sının bulunduğu bıçağın geçerli delil olarak sayılamayacağı belirtilirken, bağımsız iki profesörün hazırladığı yeni adli tıp raporunda olay yerinde delil toplayan polislerin 54 hata yaptığı vurgulanmıştı.

— ABD'nin en büyük 3 televizyon kanalının, ilk röportajı yapabilmek için milyonlarca dolar teklif ettiği Amanda Knox'u İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin tek korktuğu avukat olarak ünlenen Giulia Bongiorno'nun savundu.

— Dava, tüm dünyadan 400’den fazla basın mensubu tarafından izlenirken, CNN ve ABC gibi Amerika’nın önde gelen haber kanalları duruşmayı canlı yayınlarla takip etti.
— 4 yıl boyunca davayı yakından takip eden Amerikan medyası bu süreçte Amanda’nın masum olduğuna dair geniş çaplı bir kampanya sürdürdü. Oprah Winfery gibi ABD televizyonlarının ünlü isimleri defalarca Amanda hakkında özel programlar yaptı.

— Dört yıldır bir İtalyan hapishanesinde tutulan Knox, cezaevi anılarını kitap halinde yayınlattı. Şimdiye kadar Knox davasının bir filmi ve birçok belgeseli çekildi.

— Amerikan basını, İtalyan basınında çıkan bazı yorumlarda, "melek yüzlü şeytan" olarak gösterilen ve "erkek arkadaşını etkisi altına alıp cinayeti birlikte işlemeye teşvik eden seks düşkünü bir genç kız" olarak tasvir edilen Knox'un, İtalyan basını tarafından yaratıldığı iddia edilen imajına büyük tepki göstermişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız