Avrupa'nın en yaşlı hükümdarı: Norveç Kralı 5. Harald'a kalp pili takıldı

Norveç Kralı 5. Harald, Malezya'da tatildeyken rahatsızlandıktan sonra kaldırıldığı hastaneden taburcu edildi. Kral hastanede enfeksiyon tedavisi gördü ve geçici kalp pili taktırdı. Tedavilerin ardından tıbbi tahliye uçağıyla ülkesine gönderildi.

Haberler ntv.com.tr 03.03.2024 - 10:14

87 yaşındaki Norveç Kralı 5. Harald Malezya'daki Langkawi tatil adasında özel bir gezi sırasında hastaneye kaldırılmıştı.

Kral Harald, kaldırıldığı hastaneden taburcu edildi. Kralın hastanede enfeksiyon tedavisi gördüğü ve geçici kalp pili taktırdığı açıklandı. Tedavilerin ardından tıbbi tahliye uçağıyla ülkesine gönderildi.

Kraliyet ailesinden yapılan açıklamada, Kraliçe Sonja'nın kralla birlikte seyahat ettiği belirtildi.

Açıklamada Kral Harald'ın iki haftalık hastalık izni süresince tahta celiaht prensin geçeceği ve kralın görevlerini üstleneceği bildirildi. Veliaht prens zaten babasının yokluğunda başkanlık yapıyordu.

Cumartesi günü kraliyet ailesi, kralın birkaç gün içinde eve uçabileceğini söylemişti. Norveç ordusundan seyahate yardım etmesi talep edildi.

Norveç'in 1991'den bu yana törensel devlet başkanı olan Kral Harald, Avrupa'nın yaşayan en yaşlı hükümdarıdır.

Son yıllarda enfeksiyonlar nedeniyle defalarca hastaneye kaldırıldı ve kalp ameliyatı geçirdi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız